През нощта на 24 март руски изтребители Су-35 изстреляха 11 управляеми бомби и една ракета Х-31П по Сумска област в Украйна.

Според Военно въздушните сили (ВВС) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в нощта на 24 март противникът е атакувал Украйна с ударни безпилотни летателни апарати Шахед-136/131 и управляеми авиационни бомби. Изстрелванията на дронове са извършени от североизточна посока, те са атакували Кривой Рог и Сумска област, съобщава УНИАН.

"Тактическата авиация на противника беше вдигната от две руски летища - Морозовск и Ахтубинск. Десет изтребителя Су-35 изстреляха 11 управляеми бомби и една ракета Х-31П в Сумска област", съобщиха от ВВС.

Преди това беше съобщено, че в нощта на 24 март руснаците са извършили масирано нападение над Сумска област, в резултат на което двама души са били убити и 10 души са били ранени.

Според сумската областна военна администрация, териториите на селищните общини Белополская, Ворожбянская, Речковская и Николаев са попаднали под нощен обстрел от различни видове оръжия.

„Противникът масирано обстрелва град Белополие: извършен е въздушен удар, обстрел от РСЗО „Град“ (80 попадения) и от артилерийски оръдия (20 попадения). В резултат на обстрела на град Белополие са загинали двама души, ранени са 9. Нанесени са щети на училища, жилищна сграда, многофамилни и частни къщи, общежитие“, се казва в доклада.

Освен това обстрел от реактивни системи за залпов огън (РСЗО) е извършен в град Ворожба, в резултат на което са повредени жилищна сграда и стопанска постройка, един човек е ранен.

По село Вири от община Речково руснаците са извършили въздушен удар и удар с дрон камикадзе, в резултат на което са повредени детска градина, офис сграда и унищожена сграда на училище.

Също е обстрелвано село Речки. Повредени са частни къщи, административна сграда и сграда на гимназия.

„Николаевската селищна общност: нанесен е въздушен удар върху селскостопанска фирма. Производствените съоръжения и селскостопанското оборудване са повредени. Също през нощта имаше обстрел на Новослободската община. За щастие без последствия“, добавят от областната военна администрация.

В нощта на 24 март руските войски нападнаха територии в Украйна. Стана известно, че Кривой Рог от Днепропетровска област е атакуван. Властите съобщиха, че има удари от 5 безпилотни летателни апарата. 

Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна съобщиха, че на 24 март Русия е ударила Украйна с дронове, ракети и управляеми авиационни бомби.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук