Северна Корея трябва да се готви за ядрена война чрез интензивно изграждане на стратегическото си възпиране. Това я задължава създалата се напоследък ситуация в областта на глобалната сигурност.

Според местната новинарска агенция KCNA, това изявление е направено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун по време на посещение в предприятието на севернокорейската отбранителна индустрия, което се счита за водещо.

Ким Чен-ун отбеляза, че необходимостта от изграждане на огромни сили за възпиране на ядрена война ще трябва да бъде още по-сериозно призната в отговор на ситуацията със сигурността на държавата, възникнала поради безразсъдните машинации на военна конфронтация от страна на враговете - се казва в репортаж на медиите.

Според лидера на КНДР Пхенян трябва да се подготви за ядрена война, така че врагът да не посмее да си играе с огъня.

Той смята, че след като се увери в пълната бойна готовност на севернокорейските въоръжени сили, врагът ще се страхува от пряк военен сблъсък с тях. Ким Чен-ун отбелязва, че ядрените оръжия са ефективно средство за възпиране на войната.

По време на посещението си в отбранителното предприятие севернокорейският лидер внимателно разгледа производствената му дейност.

Севернокорейските военни също изпитаха балистична ракета, оборудвана с нова навигационна система.

Именно тестът ѝ бе целта на изстрелването, организирано от Главното ракетно управление на страната. Изстрелването на ракетата беше наблюдавано от лидера на КНДР Ким Чен Ун.