Замяната на думата „гей“ с „представител на специална група“ - с това китайската стрийминг платформа Mango TV си навлече гнева на част от киноманите при излъчването на церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ в неделя вечер.
 
Цензурираните думи са част от благодарствената реч на посочения за най-добър актьор в главна роля Реми Малек, който си заслужи приза с ролята си на Фреди Меркюри в музикалната биография на Queen “Бохемска рапсодия“.
 
Вижте, ние направихме филм за човек, който е гей, имигрант, но извървя житейския си път без никакви съжаления относно същността си, каза Малек от сцената на „Долби тиатър“.
 
Mango TV е един от общо едва двата сайта, които излъчваха оскарите на живо на 24 февруари. Това не е първият път, в който фенове негодуват спрямо платформата заради цензура. Миналата година сайтът размаза картината на излъчването си на Евровизия, когато в кадър бяха поставяни хора, развяващи флагове в цветовете на дъгата. В отговор на това Европейският съюз за радио и телевизия взе лиценза на Mango TV за бъдещо излъчване на конкурса. Към момента Американската филмова академия, която раздаде Оскарите си за 91-и път тази година, не е излязла с официално изявление.