Джо Джексън – патриархът на легендарната музикална фамилия Джексън, беше погребан в понеделник, потвърди дъщеря му ЛаТоя. Той беше почетен на частна церемония Глендейл, Калифорния, и положен в гробището „Форест Лоун”, където беше погребан и най-известният му син – краля на попа Майкъл Джексън, пише „Пийпъл”.
 

Както БЛИЦ съобщи, 89-годишният бивш музикант и продуцент почина миналата седмица от рак на панкреаса. Той оставя 8 от общо 11 деца и много внуци.

 
Начело на траурната церемония били Джанет и Джаки Джаксън, съобщава tmz.com. Повечето членове на семейството пристигнали за нея. Сред тях Джермейн и Роби Джаксън. Последвал обяд, на който били забелязани съпругата на Джо – Катерин, дъщеря му ЛаТоя и внука му Бланкет (най-малкият син на Майкъл). Появил се и Стиви Уондър.
 

Фактът, че Джо ще бъде погребан в близост да Майкъл е любопитен, тъй като приживе краля на попа отряза баща си от завещанието и разпредели богатството си между майка си и децата си.
 
Синът на Майкъл – Принс, не успял да пристигне в Лос Анджелис заради отменен полет. Дъщеря му Парис написа в социалните мрежи трогателно послание към дядо си.
 
Превод и редакция: БЛИЦ