Елизабет II и съпругът й принц Филип бяха женени 74 години. Такъв дълъг и силен съюз не можеше да мине без слухове, че кралският съпруг си е позволил интриги отстрани и кралицата се е примирила с това.

Има много статии и книги за личния живот на принц Филип. Някой казват, че съпругът на кралицата се ограничавал до невинен флирт, други настояват, че главата на кралското семейство има незаконни деца, пише glasnews.bg.

Един кралски биограф твърди, че херцогът на Единбург е имал поне 12 любовни афери отстрани.

Няма солидни доказателства за нито един от тези аргументи. Известно е обаче, че принц Филип наистина е имал няколко жени, с които е поддържал топли приятелски отношения през годините. Всичките са по-млади от него, безспорно привлекателни и принадлежат към известни аристократични семейства.

Кои бяха смятани за потенциални любовници на принц Филип - вижте:

Пат Къркууд

Красивата актриса Пат Къркууд, според някои кралски рецензенти, прилича на младата принцеса Елизабет. Говореше се, че знаменитостта е имала връзка с принц Филип, когато бъдещата кралица е била бременна с Чарлз. Няма доказателства за това, но актрисата беше тормозена в пресата.

През 1948 г. Пат излиза с близкия приятел на принц Филип, фотографа Стърлинг Наум, известен още като Барона. Говореше се, че именно той е запознал кралския съпруг с актрисата. В деня на първата им среща баронът завел принца в съблекалнята на Пат. И на следващия ден се твърди, че са закусвали заедно в къщата на актрисата.

Във всеки случай, това е точно историята, която самата Къркууд веднъж разказа на пресата.

„Щях да имам по-щастлив и по-лесен живот, ако принц Филип, вместо да дойде непоканен в моята съблекалня, се беше прибрал вкъщи при бременната си жена тази вечер“, цитират журналистите думите на знаменитостта.

Принцът се опита да защити жената, с която беше в приятелски отношения. През 1988 г. той дори й пише писмо, в което изразява съжаление за нелепите слухове, които преследват актрисата.

Мерл Оберон

Родената в Мумбай британска актриса Мерл Оберон е кръстена Куини на съпругата на Джордж V, кралица Мери. Твърди се, че тя е запазила снимка на принц Филип, уж с личния му подпис. Къде и как принцът може да се срещне със звездата и дали е имало връзка между тях - няма доказателства за това. Въпреки това, след като Мерл Оберон изигра ролята на Ан Болейн, фантазията на вестниците беше силно разпалена и тя беше кредитирана с афера с принц Филип.

Галина Уланова

В телевизионния сериал „Короната“ сценаристите добавиха към сюжета романс между принц Филип и руската балерина Галина Уланова. Това обаче не е нищо повече от слух. Истинската Уланова, която е запомнена като една от най-добрите балерини на 20-ти век, "грабна вниманието на западния свят през 1956 г., когато отиде с балета на Болшой в Кралската опера в Лондон. Балерината впечатли критици и фенове с нейните изпълнения на ролите на Жулиета и Жизел. Така за нея се пише в The New York Times... Имаше и членове на кралското семейство, включително принц Филип, на представление през 1956 г. Но кралските биографи са сигурни, че любовна афера между танцьорката и съпругата на Елизабет II едва ли е била възможна заради графика й, в който едва ли е имала време да се срещне със също толкова зает принц.

Хелън Кордей

Принц Филип и актрисата Хелен Кордей се познават от деца, когато Негово Височество посетил вилата на семейство Кордей в Льо Туке. Понякога в пресата я наричаха "истинската любов на съпруга на кралицата", а съпругът на Елизабет II се смяташе за баща на децата на Хелън - Макс и Луиз. Причината за подобни слухове бяха няколко факта. Първо, самата Хелън отказа да даде името на бащата на децата си. Второ, Филип стана техен кръстник, и трето, Макс беше изпратен да учи в престижно училище в Шотландия, което завършиха самият кралски съпруг и най-големият му син, крал Чарлз III.

Самата принцеса Даяна твърдеше, че бащата на кралското семейство има извънбрачни деца и беше решена да разбере кои са те

Хелене Кордай беше близка приятелка на принц Филипцял екран

Хелене Кордей беше близка приятелка на принц Филип Снимка: Getty Images

Александра Хамилтън

Херцогинята на Аберкорн, известна още като Саша, беше с 25 години по-млада от Филип. Дълги години те бяха близки приятели и затова не е изненадващо, че слуховете за романтиката им бяха активно преувеличени в пресата. През 1987 г. вестник публикува снимка на Филип по хавлия, прегърнал кръста на херцогинята, позирайки в бански костюм.

Известно е, че Саша е споделяла подробности за страстното си приятелство с Филип с кралския биограф Джайлс Брандрет. Според нея тя била негов „другар в интелектуалните занимания“ и между нея и принца имало „силно натоварена химия“. Въпреки това Саша настоя, че не си е легнала с Негово Величество, тъй като „той не е такъв“.

Пенелопе Кнатчбул

Друг близък приятел на принц Филип беше Пенелопе Кнатчбул. Графиня Маунтбатън от Бирма, известна още като Пени Ромзи, беше с 32 години по-млада от Негово Височество. От 1994 г. участват заедно в състезания по гмуркане. И на погребението на принц Филип тя влезе в най-близкия кръг от поканени, който беше ограничен до тридесет души.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук