Седмици след смъртта на кралица Елизабет II се появи неочаквана новина, свързана с нея и удара, нанесен на кралското семейство от страна на принц Хари и Меган Маркъл с решението им да напуснат Острова и да се преместят в САЩ.

Сърцераздирателната реакция на кралицата на новината за оттеглянето на херцозите на Съсекс като старши кралски членове беше разкрита в нова книга.

Хари и Меган обявиха, че ще напуснат ролята си на работещи кралски особи в началото на 2020 г. Източник, близък до Нейно Величество, твърди, че тя е била силно наранена от решението им.

Тогава на двойката им беше позволено да изоставят кралските си задължения, но не можеха да използват своите титли на HRH в стремежа си да станат финансово независими.

По това време кралицата благодари на Хари и Меган за тяхната „всеотдайна“ работа, добавяйки: „Цялото ми семейство се надява, че днешното споразумение им позволява да започнат да изграждат щастлив и спокоен нов живот“.

Предполагаемите истински чувства на монарха обаче бяха разкрити в нова книга, наречена The Royals от Кейти Никъл.

Откъс, публикуван във Vanity Fair, твърди, че покойната кралица Елизабет II е доверила на близък приятел, че е била „изтощена“ от решението.

Източникът каза: „Тя беше много наранена и ми каза: „Не знам, не ме интересува и не искам да мисля повече за това“.

По-нататък се твърди, че 96-годишният монарх е виждал едва няколко пъти своите правнуци Арчи и Лилибет.

Това идва, след като принц Хари и Меган бяха до семейството по време на погребението на кралицата.

Източникът добави, че крал Чарлз III също е „наранен и разочарован, но винаги е казвал, че любовта му към Хари е безусловна“.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук