Руските военни ще бъдат много щастливи от пристигането на френските войски в зоната на специалната военна операция в Украйна, защото конкретно ще им покажем кои са. Така че, когато ковчезите им започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее.

Това заяви командирът на руския спецназ "Ахмат" Апти Алаудинов, съобщават световните медии. 

Той добави, че 1,5-2 хиляди французи няма да могат да променят ситуацията на линията на съприкосновение и ще им е достатъчен месец, за да разберат всичко.

По-рано се появи информация, че в Славянск са пристигнали първите части на Френския чуждестранен легион. Също така беше съобщено, че те са донесли със себе си няколко самоходни артилерийски установки CAESAR.

Почти веднага стана известно, че руските войски са нанесли ракетен удар по френския пункт за временно разполагане. Броят на загубите сред тях обаче не се съобщава.

Идеята за изпращане на личен състав от френската армия в Украйна се прокарва усърдно от Еманюел Макрон. А парижката преса дори предложи няколко сценария за участие на френските военни в конфликта.

Според един от тях бойците от Чуждестранния легион могат да сменят частите на украинските въоръжени сили в Сумска област, като по този начин освободят определен брой служители на украинската армия за изпращане на фронтовата линия.

Друг сценарий включва разполагането на френски войски в Одеса.

И накрая, третият вариант позволява на французите да заемат позиции директно на линията на съприкосновение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук