Порнографски материали, анимационни филмчета и компютърни игри – това са само част от нещата, открити в личния компютър на главатаря на „Ал Кайда” Осама бин Ладен, който бе ликвидиран в началото на май 2011 година при щурм на американски военни в Абботабад, Пакистан.  Както БЛИЦ вече съобщи, ЦРУ разсекрети дневника на терориста, открит след влизането на американците в града.
Агенцията публикува над 70 000 файла, открити в компютъра на главореза. На твърдия му диск има различни рисунки и схеми, които засега остават непонятни за специалистите. Сред съхраняваните документи има и тест, с който всеки може да прецени дали отговаря на критериите за участие в лотарията за "Зелена карта", която дава възможност на хората да живеят и работят легално в САЩ. 

В компютъра са открити и много анимационни филмчета, като „Колите” и „Ледена епоха”. В списъка фигурират и много документални ленти, заснети от BBC и National Gepgrafic. Бин Ладен е пазел и филм, озаглавен „Кремъл отвътре”.

Запазено е и домашно видео, на което се виждат деца, включително и големият син на терориста Хамза. В кадрите няма нищо необикновено – Бин Ладен си играе с деца, учи ги да стрелят и гледа как се спускат по пързалка. 
 

 

 

 

Във видеоархива му има и клипчетата с порнографско съдържание.  От данните на ЦРУ става ясно още, че Бин Ладен е пазел и файлове с информация за оръжие.

Терористът или този, който е ползвал компютъра му, е обичал да играе New Super Mario Bros, Animal Crossing: Wild World, Street Fighter и военната стратегическа игра Army Men 2.

Сред разсекретените документи има и информация за внука на британската кралица Елизабет II - принц Хари. Лидерът на „Ал Кайда” е следил всяка стъпка на принца и е събрал статии от вестници, свързани с кариерата му като пилот на военен хеликоптер. Експерти не изключват „Ал Кайда” и талибаните да са планирали убийството на по-малкия син на принцеса Даяна, пише "Дейли мейл". 
 
От информация в личния му дневник на Осама пък става ясно, че в детството си е посещавал Великобритания. По-рано пътуванията на терориста зад граница се смятаха само за слух, но сега ЦРУ разполага с потвърждение на тази информация. В дневника си Бин Ладен пише как на 13 години се е „лекувал на Запад”. Той не уточнява за какво заболяване става въпрос. Година по-късно терористът е прекарал 10 седмици на Острова. Предполага се, че е посещавал езикови курсове в Оксфорд. В дневника си той посочва, че е ходил дори до родния град на Шекспир Стратфорд на Ейвън. Британската култура не е успяла да впечатли младежа, а в дневника си той нарича местните жители „разпуснати”.Превод: БЛИЦ