Жителка на английския град Блекбърн, графство Ланкашир, твърди, че кон на име Алина е открил по миризмата смъртоносната й болест и е спасил нейния живот, съобщава "Дейли мейл".
43-годишната ездачка Кели Ан Александър е разказала, че през октомври 2015 г. е получила първия пристъп на епилепсия. Скоро гърчовете станали чести до 15 пъти на ден.

Освен това вкусът и миризмата на метал започнали да я преследват. "Предписаха ми антиепилептично лекарство Keпра", казва тя. След месец и половина лечение тя успяла да посети коня си Алиана, с когото участва в конни надбягвания.

По време на нашата среща бях удивена от нейното необичайно поведение ”, признава британката. - Тя се затича към мен и започна да души главата ми от дясната страна. Това е областта, в която, както сега знаем, е имало тумор. "В резултат на това Кели е прегледана в болницата. Лекарите открили олигодендроглиом в нея, рядка форма на мозъчен тумор. Британката претърпяла операция и образуванието, но през 2017 г. поради рецидив отново трябвало да се подложи на лечение.„Лекарите ми казаха, че няма мога да участвам в конна езда поне една година, но след седем месеца се върнах на седлото“, каза тя. „Доверявам се на Алиана.“ Изглежда тя винаги чувства, когато аз се чувствам зле. "

Превод и редакция: БЛИЦ