Киносалоните са празни, премиерите на филмите се отлагат, снимките са прекратени - коронавирусът не пощади Холивуд, съобщава немският телевизионен канал Das Erste.

Във „фабриката за мечти“ е необичайно тихо: пускането на филми се отлага, стотици сериали бездействат поради принудителната пауза. От това се възползват само онлайн платформите, пише "Поглед инфо".

Киносалоните са празни, премиерите на филми се отлагат, на снимачната площадка настъпи принудителна пауза - „фабриката за мечти“ спря работа, според уебсайта на немския телевизионен канал Das Erste. Ограниченията, свързани с епидемията от коронавирус, не спряха пред Холивуд.

Излизането в ефир на водещия на канал CBS Стивън Колбърт остана незабравимо миналата седмица. В началото на късното си вечерно шоу обикновено пробягва през аудиторията, за да поздрави зрителите, които са дошли в студиото, но този път там имаше много малко хора. „Както забелязахте, никой от вас не е тук. Цялата присъстваща аудитория са мои сътрудници.“, обясни телевизионният водещ, обръщайки се към зрителите.

В началото се предполагаше, че публиката вече няма да бъде допускана на предаванията на живо само в понеделник, но ситуацията бързо се промени, така че телевизионните канали трябваше да бъдат нагаждат моментално.

Сега обаче излъчване изобщо не се води, отбелязва немският телевизионен канал. Колбърт, подобно на колегите си Джими Кимел, Джеймс Кордън и Джими Фалън, е принуден да направи пауза със снимките поради коронавируса.

Ограниченията, насочени към избягване на случаи на заразяване на площадката, засегнаха не само програмите на живо, но и други филмови дейности, свързани с производството на филми и телевизионни предавания.

И така, сериалът "Анатомия на страстта" беше изправен пред принудителен престой. В момента са пуснати 16 епизода от този сериал, заснет в Лос Анджелис. 21 от 25 епизода вече са заснети, но продукцията трябваше да бъде временно спряна.

Сериалът „Черният списък“ и работата върху новите сезони от поредицата „Матрьошка“, „Разказът на слугинята“ или „Много странни неща“ също са бездействащи. Общо принудителната пауза засегна почти сто сериала. Забавянето на снимките вероятно ще доведе до това, че много от тези сериали ще бъдат пуснати със закъснение, предполага Das Erste.

Спирането засегна и филмите. Например, Disney спря всички текущи филмови работи, включително филма „Малката русалка“. Пускането на новата част на „Бързи и яростни“ се отлага от тази година за следващата. Много студии се опасяват от големи загуби, защото киносалоните са празни - дори и да не са затворени, както например в Китай.

Включително по тази причина, някои студии незабавно публикуват филмите си на стрийминг платформи или ги показват по телевизията. Това в известен смисъл е иновация, тъй като обикновено филмовите компании притежават изключителни права върху филмите до три месеца и едва тогава те могат да бъдат гледани на DVD, телевизия или онлайн платформи.

NBCUniversal незабавно представи всички свои текущи филми онлайн, включително тези, които трябва да излязат в кината през април. Така те могат да бъдат гледани едновременно в киното и онлайн.

Disney също ще пусне филмовия си хит „Снежна кралица - 2“ преди заявения срок на собствената си онлайн платформа. Според експерти това е хитър търговски ход, благодарение на който повече хора ще станат абонати на новата интернет платформа Disney+ и вероятно ще я предпочетат пред други платформи.

Никакви снимки, малко премиери, Холивуд затихна - възможно това е материал за нов филм, който може би ще се появи някъде следващата година, заключава немският телевизионен канал.