Всички членове на манастира "Пресвета Троица" в хърватския град Вараждин са в самоизолация, тъй като според досегашните информации почти всички монаси са заразени с коронавирус, съобщава информационният сайт Индекс, цитиран от Монитор.

Църквата в рамките на манастира е дезинфекцирана и свещеници от други области ще служат в нея меси съгласно обчайния ред.


Епидемиологичната служба в област Вараждин призова всички вярващи, ако имат симптоми на заразата, да се обърнат към лекарите си.

През последното денонощя в област Вараждин са потвърдени 52 нови случая на зараза с коронавирус, като при 27 случая става дума за близки семейни или служебни контакти, а при 25 случая източникът на заразата е неизвестен, съобщи областният Кризисен щаб.

Председателят на щаба Роберт Вугрин специално посочи нарастването на новите случаи с е неизвестен източник на зараза, които са почти 30 процента през последните десет дни.

По данни на националния Кризисен щаб, за последното денонощие в Хърватия има 819 нови случаи на зараза с коронавирус при 4948 направени теста.

Починали са осем души.

В Хърватия се подготвят нови мерки за възрастните хора, които са най-застрашени, и скоро ще бъдат обявени, допълва Индекс.