Даниел Смалей, който е само на 23 години, ще трябва да претърпи "тежка" химиотерапия, която ще я направи стерилна, пише Daily Mail. Единственото обяснение за това как е заболяла от този вид рак е, че като дете е яла азбест. Преди да бъде диагностицирана, тя дори не знаела какво е това.

"Бях шокирана, защото не знаех какво е азбестът, но моят тип мезотелиом показва, че това вещество присъства в тялото ми", разказва момичето.

Фото @ Facebook / Danielle Smalley

20 години били необходими, за да се докаже болестта. Момичето мисли, че като дете, когато е играла някъде в плевнята, случайно е яла от вещество. Други обяснения за начина, по който азбестът е попаднал в тялото й, тя просто няма. По правило, мъжете, които са работили дълго време на строителната площадка, са засегнати от "рак заради азбеста". Сега яйцеклетките на момичето са замразени в същото състояние, както през 2009 г.

Фото @ Facebook / Danielle Smalley

Родителите на Даниел заявяват, че никога не са осъществявали съзнателен контакт с веществото, което е било забранено в Обединеното кралство през 1999 г. Момичето имало късмет, че лекарите обърнали внимание на тумора в червата, като подозирали, че пред тях има пациент с синдром на раздразнените черва. В близко бъдеще органите на Даниел ще бъдат "измити", след което тя ще бъде оперирана от всички ракови тумори.

Превод и редакция: БЛИЦ

Фото @ Facebook / Danielle Smalley