Ужасна история се случи с италианеца Дейвид Морана през януари в испанския град Мурсия, където живее и спортува. Младежът се почувствал зле и отишъл при лекар с оплаквания от висока температура и болка в челюстта. Той преминал тестове за кръв и урина, но те не показвали нищо подозрително, затова лекарите го пратили вкъщи, за да бъде лекуван от "грип".

Ситуацията обаче се влошила и на тялото му се появили кафяви, а след това лилави петна. Състоянието на 24-годишния младеж станало още по-лошо: температурата скочила до 39 градуса, а в допълнение към непоносимата болка започнало и повръщане. Скоро Морана забелязал, че на лицето му се появяват кафяви петна, и отново се върнал в болницата, пише The Sun.

"Чувствах слабост. Краката ми бяха болезнени, сякаш бяха замръзнали, а когато свалих чорапите, видях същите кафяви петна като на лицето ми, само малко повече".

Този път лекарите го диагностицирали с менингит. След по-малко от два дни петна покриват почти цялото му тяло и придобиват лилав оттенък. Поради инфекцията били засегнати много органи и за да спасят Морана, трябвало да ампутират крайниците му.

Преди този ужас 24-годишният Дейвид активно се занимавал с бягане и плуване, обичал да готви и да прекарва време с приятели. Сега се надява да се върне отново в живота. Той не се отчайва и се опитва да мисли позитивно. 

 


Източник: "Трафик"