Един от авторите на онлайн блога за запознанства Swipe Life Кристин Колинс Джаксън съветва как да започнем разговор с човек, който сме харесали, ако не знаем почти нищо за него.

Липсата на информация в профила понякога може да ни помогне, каза Джексън. Вместо стандартното „здравей“ в първото съобщение можете да се интересувате от хобита на човек. В този случай е подходящо да попитате „защо сте толкова загадъчни“ и да видите дали новият приятел ще пожелае да разкаже за себе си.

Друг вариант за първа комуникация е да напишете истински факт за себе си и два фалшиви, като предложите на потребителя да отгатне кой от тях е истина. „Това е смел ход, който може незабавно да привлече вниманието“, каза тя.

За да започнете разговор, ще ви помогнат и снимките в профила на човека. Авторът на ръководството съветва да слагате снимки, които наистина показват от какво се интересувате. Това могат да бъдат както въпроси за предмети, дрехи, така и за места за почивка.

Добър вариант за първото съобщение може да е шега. По-добре е да го направите, без да копирате шегите на други хора, и сами да измислите нещо. В същото време авторът на инструкцията препоръчва да не се страхувате да бъдете саркастични.

Ако според инициатора на разговора предишните опции не са подходящи, тогава трябва честно да информирате човека за желанието да общувате, но липсата на разбиране за това какво точно. Според Джексън дори това ще изглежда много по-интересно от следващото "Здравей, как си?"

Превод: БЛИЦ