Ковчегът на кралицата пристигна в Уиндзор, след като напусна Лондон за последен път. Членовете на кралското семейство изтриха сълзите и пяха заедно с националния химн по време на държавното погребение на покойната кралица Елизабет II днес.

Той е бъде откаран в Уиндзор преди втората служба в параклиса "Сейнт Джордж", където ще вземат участие само 800 души, предава Mirror.

Кралят стоеше рамо до рамо със своите скърбящи роднини, когато ковчегът на покойната му майка пристигна в замъка Уиндзор този следобед. 

Ковчегът на кралицата завърши своето трогателно последно пътуване от 25 мили от Лондон до Бъркшър, за да бъде положен на погребение при нейния "силен и устойчив" принц Филип. 

Принц Андрю беше видян да ридае зад ковчега на кралицата, докато смелите принц Джордж и принцеса Шарлот вървяха с майка си и баща си.

Катафалката пристигна в замъка Уиндзор, докато процесията на ковчега на кралицата по Дългата алея беше водена от демонтирания отряд на битовия кавалерийски полк, 1-ва дивизия на ескорта на суверена.

Шествието се приближи до замъка под аплодисментите на членове на обществеността, подредени по маршрута.

Принцовете Хари, Уилям, Андрю и Едуард бяха забелязани с крал Чарлз III и принцеса Ан.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук