Бахмут остава най-горещата точка на фронта. Украинските военни обаче дават мощен отговор на щурмовите действия на противника. Това каза пред "Канал 24" говорителят на Източната група на ВСУ Сергей Череватий.

По неговите думи, на 21 март украинските военни са унищожили повече от 200 руски войници в посока Бахмут.

"ЧВК "Вагнер" се опитват да превземат Бахмут възможно най-скоро, защото се "съревновават" с редовните руски военни, които сега се опитват да напреднат в Угледар. "Амплитудата на техните атаки показва, че те не намаляват числеността си.

Друг маркер е динамиката на загубите - 200 убити, над 300 ранени руснаци - това общо е всъщност един батальон", каза Череватий.

"Очевидно Бахмут е приоритетна цел за ЧВК "Вагнер", предвид обществено-политическото значение и доста доброто географско положение.

Вагнер се опитват да покажат, че са "номер едно" на Източния фронт, че са по-добри от редовните войски. Освен това те искат да станат определен елемент от военно-политическата субектност на Русия", подчерта още Череватий.

ЧВК "Вагнер" настъпва на талази, Киев опитва да контраатакува

В същото време, украински военни анализатори съобщават, че ЧВК "Вагнер" форсира събитията - натрупаните резерви са започнали нова мощна вълна от атаки.

Силите на Киев са загубили определени сектори под натиска на големите сили на ЧВК. Целта е да се разрушат високите сгради, което улеснява "Музикантите" да водят градски битки, тъй като украинските бойци заемат апартаменти на горните етажи и стрелят оттам.

 

 

Положението на украинците е много тежко. В южната част на града руската армия продължава офанзивата си. Най-тежките битки продължават в югозападната част на Бахмут, в района на улиците Корсунски, Народная, Иван Ивкин и Колодезная. Около завод АЗОМ се водят тежки боеве.

Северозападно от Бахмут Въоръжените сили на Украйна провеждат серия от контраатаки, по време на които се опитват да изтласкат Вагнер от магистралите O0506 и Хромово.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук