Глобалната финансова криза вече е стигнала до спалните на богатите и известните, които лишават любовниците си от подаръци за Коледа и джобни за барове и парцалки, показва проучване сред американските милионери, цитирано от английския вестник “Таймс”.

Социологът Ръс Алън Принс, който е консултант по благосъстоянието в Кънектикът, казва, че 80% от хората от най-висшата класа в Америка, предимно възрастни бели мъже, планират да си спестят коледните подаръци за своите извънбрачни партньорки.
В проучването са анкетирани 191 мултимилионера, които са пожелали да останат анонимни, когато говорят за секс, пари и техните любовници. Принс казва, че милионерите били подозрително искрени, дори се хвалели със своите любовни навици, но все повече се тревожели, че няма вече да могат да поддържат любовниците си на нивото, на което са свикнали.
Мъжете, които са участвали в проучването на Принс, плащат между 200 000 долара и 1 милион долара годишно за удоволствието да бъдат в компанията на по-млада жена и са на възраст между 50 и 70 години. “Те виждат съпругите си веднъж в месеца, защото са работохолици, като за тази цел плащат цяло състояние под формата на наеми, спа-процедури и ваканции”, казва Принс.
“Те се чудят дали има смисъл да дават такива суми за подобни неща, а в същото време доходът на средностатистическото американско семейство е 48 000 долара годишно”. Около 12 процента от мъжете, които Принс е анкетирал, имат намерение да се откажат от своите любовници главно поради икономически причини. 2/3 от мъжете, които издържат своите любовници повече от три години, се готвят да приключат с това, докато от тези, чиито любовни връзки са по-отскоро, по-малко от половината са взели подобно решение. Според Принс много от богатите мъже усещат, че техните любовници всъщност имат по-голямо влияние върху връзката. /БЛИЦ