19-годишният блогър Матима Милър, известен в социалните мрежи като Swavy и Babyface.S, трагично загина. Момчето стана жертва на стрелба, която се проведе на 5 юли следобед в Уилмингтън, Делауеър, САЩ. 

Роднини на момчето публикуваха публикация в неговия Instagram, разказвайки на абонатите ужасната новина."С голяма тъга съобщаваме за кончината на Swavy. Той беше отнет от нас в резултат на безсмислен акт на насилие с използване на огнестрелно оръжие. За съжаление, според закона, не можем да говорим много за събитията, свързани със смъртта му. Въпреки това семейството работи усилено, за да постигне справедливост," пишат роднините на загиналия.

Роднините не можаха да разкрият подробностите за смъртта на Матима, която сега се разследва от служителите на реда. Отбелязва се обаче, че броят на убийствата в Уилмингтън се е увеличил с 63% тази година. А неотдавнашното честване на Деня на независимостта на САЩ се превърнало в „кървав уикенд“: От 3 до 5 юли в страната се провели 379 престрелки и 142 души са загинали, пише Daily Mail.

Матима Милър управлява Instagram, който има над 350 хиляди абонати, и популярен Tiktok с 2,3 милиона последователи, на които блогърът показва своите танцови видеоклипове. След смъртта на момчето страницата внезапно беше изтрита и роднините се надяват да възстановят акаунта, което ще се превърне в спомен за тях и техните фенове.

Превод: БЛИЦ