Мечка гризли нападна и уби двама души и тяхното куче в националния парк "Банф" в канадската провинция Албърта, според служители на канадския парк и приятел на жертвите.

Управата на националните паркове на Канада заявиха в изявление в събота вечерта, че са получили сигнал късно в петък от GPS устройство, показващо нападение на мечка в долината на река Ред Диър, западно от ранчото Я Ха Тинда в Националния парк "Банф".

По-късно мечката е била евтаназирана, след като е показала агресивно поведение, заявиха от управата на националните паркове.

Жертви

Жертвите са канадска двойка и тяхното куче, според Ким Титченър, основател на Bear Safety and More и приятел на семейството.

Титченър, който осигурява обучение за безопасността на мечките и оценките на мечките, каза, че срещите с мечки се увеличават, тъй като повече хора излизат на открито, но фаталните атаки са изключително редки.

Националният парк "Банф", който привлича повече от четири милиона туристи всяка година, е дом както на мечки гризли, така и на черни мечки.

В Националния парк "Банф" има около 60 мечки гризли и се считат за застрашена популация в Алберта, отбеляза Титченър.

Временно районът в който са били нападнатите туристите ще остане затворен.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук