Кубинските власти обявиха национален траур за загиналите в самолетната катастрофа край Хавана. Това съобщиха световните медии, позовавайки се на съобщение на Държавния съвет на карибската страна.

Траурът е обявен от 6 ч. местно време на 19 май до 00 ч. на 21 май. В цялата страна ще бъдат спуснати наполовина държавните знамена.

„Боинг 737” на кубинската компанията „Кубана де авиасион”, нает от малка мексиканска авиокомпания, се разби вчера малко след излитане от Хаван на път за град Олгин в източната част на Куба. 

Според кубински медии са борда е имало 105 души. Според други данни на борда е имало поне 110 души, отбелязва Асошиейтед прес. Повече от сто са загинали. Първоначално бе съобщено за три оцелели жени, които са хоспитализирани в тежко състояние. По-късно се появи информация, че едната от тях е починала.

Повечето от пътниците са били кубински граждани, а екипажът, пет или шестчленен по неуточнени данни, е бил мексикански. Съобщено бе и за петима чужденци сред пътниците.

По-късно аржентинското външно министерство каза, че сред загиналите има двама аржентински граждани.

Засега причината за катастрофата не е ясна. Черните кутии още не са намерени, съобщи в „Туитър” агенция „Пренса Латина”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!