Пасторът от Ню Йорк Антъни Чифоло и редакторът от Мюнхен Райнер Хесе дълги години са изучавали Библията от гледна точка на кулинарното изкуство.
Двамата старателно издирвали редове в Стария и Новия завет, в които се говори за това какво са яли и пили библейските персонажи. А след като проучили и допълнителни исторически източници, двамата застанали пред печката и варили, пекли, задушавали и пържили, за да проверят на практика библейските рецепти.
Трудът им се увенча с издаването на книгата ”Да готвим с Библията: Рецепти и истории” (Anthony F. Chiffolo, Rayner W. Hesse. "Kochen mit der Bibel". Beck Verlag, München), в която са включени рецепти от библейската кухня – 15 салати, 16 закуски, 18 вегетариански и множество рибни и месни ястия, съобщи порталът “Седмица.ru”.
Съобщавайки за необичайното издание, Дойче веле го определи като “книга на седмицата”.
Главното достойнство на книгата не е в самите рецепти, а в съпровождащите ги увлекателни истории, посочва Newsru. Всяка рецепта е ситуирана в Библията, исторически очерци разказват как са се създали съответните кулинарни традиции. Книгата е прекрасно илюстрирана с географски карти и репродукции на картини на велики майстори. /БЛИЦ