Куриер спаси живота на 2-годишно момиченце, полетяло от балкон от 12-ия етаж. Драматичния инцидент се е разиграл в столицата на Виетнам Ханой, пише Daily Mail.

На 28 февруари 31-годишният Нгуен Ман седял в камиона си и чакал клиент, когато чул детски плач. Последвал вик. Мъжът надникнал през прозореца и видял детето да виси от парапета на балкона.Куриерът изскочил от камиона, качил се на най-близкия покрив, опитвайки да се доближи възможно най-много до мястото, където трябвало да падне детенцето.На видео, запечатало кошмарния инцидент, се вижда как детето се изпуска и започва да лети около 50 метра. Ман обаче успява  да го хване, въпреки че самият той губи равновесие.

От удара на покрива се е появила вдлъбнатина.

Куриерът прегръща момиченцето, а по-късно установява, че от устата му тече кръв.Детето незабавно е откарано в болницата, където му е поставена диагноза дислокация на тазобедрената става. Смелият куриер пък е с изкълчена ръка.Местните са категорични, че младия мъж е герой и го засипаха с похвали в социалните мрежи.

Ман пък признава, че се притеснява от цялото това внимание и отношение. „Не се смятам за герой. Просто искам да направя добрини”, казва той.