През септември 2015 година петгодишната Анабел Нгуен от австралийския град Пърт е диагностицирана със злокачествен тумор в мозъка. Лекарите заявили, че момичето ще живее още най-много още девет месеца. Но отчаяната майка не искала да се предава и разбрала за експериментално лечение в Мексико. Родителите се възползвали от шанса и станало чудо.

На двегодишна възраст Анабел започнала да си губи зрението, а по нощите тя постоянно сънувала кошмари. Лекарите от болницата "Принцеса Маргатер" открили у детето дифузна глиома на ствола на главния мозък - злокачествен тумор. 

Фото: ©Supplied

 

Още в същия ден родителите решили да прекарат колкото се може повече време с дъщеря си. По онова време Анабел била единственото дете, диагностицирано с подобно заболяване в Пърт. В града нямало медицински възможности детето да бъде избавено от страданията. 

И това е интересно! Как синът става „съпруг“ на майка си? Четете още полезни съвети и интересни съвети за вашето здраве на най-полезния здравен сайт Zdrave.to. 

 

Фото: ©Supplied

 

Лекарите започнали курс на химиотерапия. След 30 интензивни сеанса в болницата "Чарлз Гейрднер" родителите спрели лечението и закарали детето във Виетнам, където то да прекара последните дни от живота си в семейно обкръжение. 

Фото: ©Supplied

 

Един ден обаче майката категорично решила да не се предава за нищо на света. Тя започнала да проучва всевъзможни методи за лечение на този вид рак и научила за експериментално лечение на глиомата в Мексико. Не трябвало да има никакво бавене. Операцията струвала 300 000 долара. Родителите продали всичко, което имат, и заминали за далечното Мексико. 

Фото: ©Supplied

 

Пътуването спасило живота на Анабел! След дълго лечение болестта си отишла. Скенерът показал, че в организма на детето няма и следа от рака.

Научавайки това преди дни, майката на Анабел веднага споделила радостната новина във Фейсбук. Жената отбелязва, че след три дълги години на жестоки битки за здравето на детето Анабел най-накрая е здрава. Момичето се чувства добре, лекарите дори са разрешили то да пътува. До дни семейството ще се върне в родния Пърт. А до тогава Анабел ще си почива със сестра си Алиса в Мексико. 

Фото: ©Supplied/ Аннабель с сестрой Алисой

Превод и редакция: БЛИЦ