Хирурзи поставиха в левия крак на пациент колянна протеза, предназначена за десния, съобщава „Дейли мейл”. Шокиращият случай е регистриран в английския град Макълсфийлд.

През октомври 2018 г. Барбара Барнс се подложила на операция по протезиране на колянната става. Лекарите започнали да лекуват лявото й коляно, но по погрешка взели имплант за дясното. Тъй като протезите били на едно и също място, те объркали лявата с дясната.Заради лекарската грешка пациентката няколко месеца била подложена на адски болки.

„След първата операция на левия крак почувствах, че нещо не е наред. Много страдах, че процедурата не е минала по план. Но лекарите не спираха да ме убеждават, че всичко е наред”, разказва 74-годишната жена.Накрая лекарите все пак открили грешката си. И й направили нова операция.„Когато ми казаха, че са ми сложили протеза за десния крак в левия, бях в пълен шок. Изобщо не очакваш подобна грешка, когато лягаш на масата за важна операция. До ден днешен не мога да повярвам, че това се е случило”, признава тя.

По случая е започнато разследване. Госпожа Барнс очаква да бъде компенсирана.