"За всички нас е ясно, че без споразуменията с Гърция и България щяхме да сме далеч както от НАТО, така и от ЕС и затова съм против ретроградните идеи, които настояват за преразглеждане на споразуменията със страните.

Това е манипулация с чувствата на гражданите", заяви днес председателят на Демократическия съюз на Северна Македония Павле Траянов на шестия конгрес на партията, на който беше преизбран за президент, предаде МИА.
 
В приветствието си Траянов подчерта, че присъединяването към НАТО е от първостепенно значение за стабилността на страната, върховенството на закона и икономическото развитие, а решението на ЕС да започне преговори за присъединяване ще ускори демократичните процеси и цялостното развитие на Македония.
 
Промяната на името на Република Македония е най-трудното и рисковано решение, за което следващите поколения ще могат да дадат обективна преценка дали то укрепва независимостта и разкрива нови перспективи за Македония.
 
Траянов подчерта още, че Демократическият съюз в парламента ще предложи нов Закон за борба с организираната престъпност, чийто промени предвиждат отнемане на престъпно придобито имущество и забрана за политическа дейност.