Мирът между Израел и Палестина не може да бъде постигнат без участието на Русия, заяви президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас по време на срещата му в четвъртък с руския държавен глава Владимир Путин в сочи, пише The Jerusalem Post.

„Невъзможно е да се реши палестинският въпрос без съдържателно участие на Русия в мирния процес“, каза Абас, цитиран от ТАСС. „Това е на което обръщахме внимание на всички международни съвещания“, добави лидерът.
Махмуд Абас, който предишната седмица беше в Белия дом, в сряда направи посещение в Русия, на което се срещна с Путин и други високопоставени лица, пише "Фокус".

Палестинският президент отново потвърди, че има желание да участва в тристранна срещу с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и Путин в Москва. „Готови сме да приемем такава покана по всяко време“, каза той.

Както Абас, така и Нетаняху изразиха „принципно“ съгласие миналата година за провеждането на тристранна среща в Москва, но така и не беше насрочена дата за такава.
От своя страна руският президент заяви, че Русия и Палестина имат добри отношения.
„В последно време нашите отношения са топли и основани на доверие“, каза руският държавен глава, цитиран от ТАСС. „В продължение на години ние опитваме да решим един от ключовите въпроси на съвременния свят, а именно близкоизточният проблем, така че винаги има какво да обсъждаме“, каза Путин.