Кандидатът за президент на Франция от партия „Национален фронт“ Марин льо Пен заяви, че след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и след Брекзит, французите споделят световния „стремеж към независимост“ в борбата срещу глобализма, предаде Breitbart, цитира от "Фокус".
„Като много други политици, френският президент Франсоа Оланд напълно осъжда възстановяването на демокрацията и на независимостта, която са толкова дълбоко желани от френския народ“, заяви тя. „Знаем поне, че догодина няма да го слушаме как прави изказвания, които нямат общо с реалността на страната и със страданията на французите“, добави тя.

"След Брекзит и избирането на Доналд Тръмп връщането на глобалния стремеж на народите към независимост е манифест, разбиращ еволюцията на света и дълбокото желание на всичките народи, включително и на френския“, добави тя. „През 2017 г. пред френския народ ще бъде представена ясна алтернатива. Или следването на глобалисткия и европейски модел или стремежа суверенитетът да се върне към народа“, добави тя.