Откраднато военно имущество от складовете на украинските въоръжени сили е открито в продажба в Украйна, съобщават световните издания.

След унищожаването на складове с военно имущество и оборудване се е появила възможност украински военни да забогатеят от това.

Така в един от сайтовете за продажба в Украйна са открити да се предлагат генератори, армейски работилници, полеви кухни, печки и други.

Поради очевидния недостиг на тези стоки в Украйна продавачите са започнали изкуствено да вдигат цените. Нещо повече, въпреки че имуществото очевидно е достигнало пределния си срок на експлоатация, стойността му е много по-висока от тази на аналозите, продавани на Запад.

На снимките, публикувани на сайта за търговия, се вижда, че оборудването е в добро техническо състояние, поне визуално. Възможно е обаче да се продават дори генератори и други устройства, доставени от украинските съюзници, които могат да произвеждат електроенергия.

Все още няма официални коментари относно продажбата на военното имущество, но е ясно, че СБУ на Украйна може да прояви интерес към тези продажби.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук