Държавният секретар на САЩ Майк Помпео изрази задоволство след срещата си със севернокорейския официален представител Ким Йон-чхол, заместник-председател на Централния комитет на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, в Ню Йорк. Това заяви той пред медиите, предадоха световните информационни агенции.

Тръмп с поредна извънредна новина за срещата си с Ким Чен Ун! След кървавото писмо на американския президент, сега лидерът на КНДР ще... (СНИМКИ) 

По думите му, постигнат е прогрес. 

"Нашите две страни са изправени пред ключов момент в нашите отношения и ще е трагично да провалим тази възможност", каза той.

"В разговорите си с председателя Ким Чен Ун в Пхенян и с вицепрезидента Ким Йон-чхол съм много ясно, че президентът Тръмп и целта на Съединените щати са много последователни и добре известни: пълното и необратимо ядрено разоръжаване на Корейския полуостров".

Помпео призна, че все още има доста работа до срещата на високо равнище между президента Доналд Тръмп и севернокорейския лидер, планирана за 12 юни в Сингапур. Разговорите между двете страни продължават и държавният секретар каза, че Ким Йонг Чол ще пътува до Вашингтон, за да се срещне с Тръмп и да му предаде лично писмо от Ким.

Според него, има реален шанс срещата да завърши с някаква форма на споразумение.

Той добави, че има постоянна комуникация между Южна Корея, Япония и Съединените щати по темата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!