Тригодишно момче преживял шока на живота си, когато по лицето му избухнали мехури след алергична реакция към слънцезащитен крем, съобщава Дейли мейл.

Майката от Пърт Кармен Макнамара каза, че лицето на сина ѝ се е обринало с "червени и много сърбящи" петна, след като върху него е бил нанесен слънцезащитен крем от обикновена марка.

Изображенията на момчето показват лицето му, подуто с ярки червени петна, които наподобяват химическо изгаряне.

"Кожата му беше неравна, зачервена, сърбяща, като истинско химическо изгаряне“, каза тя пред 7News.

Сали Блейн от Съвета за борба с рака /Cancer Council/ обясни, че един процент от потребителите имат лоша реакция към слънцезащитен крем. 

„Слънцезащитният крем не е броня, той никога не осигурява 100 процента защита“, каза още Сали Блейн.

Съветът препоръча на австралийците да използват други форми на слънцезащита освен слънцезащитен крем, като носене на шапка и слънчеви очила, но също така да търсят и сянка. 

Деца под шест месеца не трябва да носят слънцезащитни продукти и трябва да се пазят от слънцето, категорични са от Съвета.

Лошите реакции към слънцезащитни продукти са редки и произтичат от алергична реакция към съставка в крема, се казва в доклад на Cancer Council. Той идва след като изследване на общественото здраве разкри, че двама от трима австралийци ще получат рак на кожата през живота си. 

„Повече от две трети от австралийците ще бъдат лекувани от най-честите видове рак на кожата през живота си“, пише още в доклада от 2022 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук