Историята е трудно да се повярва - в края на краищата, много от нас често се използва балсам с камфор. Той изглежда безвреден и много ефективно средство за повишена температура, хрема и свързани с настинка симптоми.

Но един инцидент ще ви накара да се замислите, особено ако имате малки деца. Оказва се, че използването на този балсам може да доведе до тежки последствия!

Една мексикански жена разказа тази история на други родители, които не трябва да минават през това, през което тя премина през: смъртта на бебето си!

Тя се прибира от работа и отива в стаята на 2-годишния си син. Навежда се напред, за да го целуне и усеща, че има треска. Тя решава, че това е обикновена настинка, и го намазва с вазелин.

Тя намазва гърдите, гърба и горната част с балсам, за да диша по-лесно. След това повива детето и го оставя да спи, пише zajenata.bg.

Тя е много уморена от работата, така че скоро заспива.

Събуждайки се след няколко часа, тя вижда, че детето не диша .

Без да губи време, взима го на ръце и го отвежда в болницата. За съжаление, лекарите не могат да го спасят, вече било твърде късно .

В заключение, лекарят казва, че детето е починало от възпаление на дихателните пътища, причинено от камфора, който бил част от балсама.

Майкате не можела да си представи, какво означава да убие детето си: тя само искала да му помогне, но балсамът предизвикал обратния ефект.

Фактът, че камфорът полезен за възрастни, а за деца на възраст под две години, той повишава секрецията на слуз от 60% ; слузта натрупва в трахеята и пречи на дишането.

На етикета пише, че балсамът не е предназначен за деца на възраст под 3 години. За съжаление, мексиканката не видяла това предупреждение.

Нека тази история да послужи като урок за всички родители по света, винаги внимателно да четат инструкциите и да се консултират с експерти, преди да лекуват децата си с домашни средства!

Споделете тази история с всички родители на малки деца!