Историята на малката филипинка Анабел може да ви разплаче. Момиченцето, което страда от рядко генетично заболяване е продадено от собствената си майка на банда, занимаваща се с трафик на наркотици.

Там използвали начина, по който изглежда, за да буди съжаление и да припечелва повече от просия.  Момиченцето страдало от редкия Синдром на Крузон, при което децата се раждат с изпъкнали очи. 

Бандитите изпратили 7-годишното дете на улицата заедно с жена, която се правела на нейна майка. Винаги преди да тръгне на проси, те пребивали момиченцето, за да плаче и така да буди още повече жал. 

Съдбата на момиченцето изглеждала предначертана - робство на улицата и смърт. Но най-накрая съдбата й се усмихнала, когато на улицата среща социалния работник Гонзало Ериз от Аржентина. Той успява да освободи Анабел от лапите на бандитите. След това отделя от личните си пари, за да може детето да мине през няколко операции.В момента малката филипинка е в ръцете на педиатри, невролози и зъболекари.
"Хората, които се грижат за нея, ми разказаха, че често се буди през нощта и крещи от ужас, явно сънува кошмари от страшното си минало", казва Гонзало Ериз. Той бди неотстъпно до детето в болницата. "Там съм, за да мога да й предоставя възможност за по-лек живот, в който да си играе без болка и да живее истински", признава социалният работник. Анабел най-накрая се усмихва, но никой не знае колко време ще трябва, за да излекува раните от миналото.

Превод БЛИЦ