Малко дете си изгори вътрешностите и едва не умря, след като глътна батерийка от везни на майка си, които лежали на пода в банята. Последствията от инцидента е трудно да бъдат оценени, но проблемът със здравето ще преследват момчето през целия му живот.

Криси и Елиът Ленън видели как малчугана им Оли започнал да повръща черна течност. Естествено, детето било веднага заведено в болница, където лекарите започнали да подозират, че детето има асма или куп други детски респираторни заболявания, защото по никакъв начин не успявало да задържи храна в стомаха си. Семейството се върнало у дома, но момчето продължавало да повръща - по четири пъти в час. Така било до следващата сутрин. Тогава родителите наистина изпаднали в паника. 

Родителите не могли да разберат защо детето им се чувства толкова зле, докато 29-годишната Криси не стъпила върху кантара и не видяла, че той не работи. Тя обърнала устройството и открила, че в него няма батерия. Жената съпоставила фактите и отново закарала сина си в болница. Рентген показал, че изчезналата батерия е в стомаха на детето. 

Разбирайки за това, Елиът, който работи в дом за възрастни хора, мигновено излязъл от работа и се върнал вкъщи Оказало се, че на сина му е необходима спешна операция, въпреки, че той бил твърде малък за нея. Хирурзите работили по детето час и половина. В края на краищата те успели да извадят батерията, която била заседнала в гърлото и бавно започнала да разяжда вътрешностите на малчугана.  

След операцията момчето било вкарано в изкуствена кома. Последвало сканиране показало, че Оли има много травми и изгаряния по трахеята, но, за щастие, нито едно изгаряне не е успяло да пробие стените на някой орган. Но когато момчето започнало да се подобрява, се оказало, че то има проблем с дишането. Поредното сканиране показало колапс на белите дробове заради дупка в трахеята. "Лекарите казаха, че шансът той да оживее е едно на десет. Ние просто останахме безсилни. Това беше най-лошият ден в живота ни", споделя Елиът Ленън.  

Наложило се малчуганът да бъде преместен в друга болница, където имали необходимото за терапията оборудване. Оли отново бил вкаран в кома, а за родителите започнал истински ад от чакане в хотелска стая до болницата. На детето била направена още една операция, при която заменили повредената тъкан на белия дроб с тъкан от сърцето. Операцията преминала успешно, но цяла седмица след нея медиците полагали неимоверни усилия, за да обездвижат максимално детето, докато органите не започнали да зарастват. 

Два месеца по-късно семейството се върнало у дома. Но ужасът не спира до тук. Никой не знае какви ще са дългосрочните последствия от операцията. Момченцето не може да яде нищо твърдо. Родителите обаче не губят кураж и са убедени, че с позитивно мислене всичко ще стигне до благополучен край. Превод и редакция: БЛИЦ