42-годишна служителка в болница в Джорджия, която е била заразена с коронавирус е открита мъртва с 4-годишното й дете, лежащо върху нея. Тялото на Дийдър Уилкс е открито в четвъртък в хола на дома й в Нюнан, на около 60 км югозападно от Атланта, след като член на семейството се обадил в полицията на окръг Кауета за да поиска проверка, предава bg-voice.com.

Предполага се, че жената е починала между 12 и 16 часа преди да бъде открита.

Посмъртният тест за коронавирус е бил позитивен за COVID-19. Уилкс не е имала никакви съпътстващи заболявания. Ще й бъде направена аутопсия за установяване на причината за смъртта.

Жената е работела като техник на мамограф в болница Piedmont Newnan, съобщава The Atlanta Journal-Constitution.

Говорител на болницата заяви в изявление в сряда, че персоналът е „дълбоко натъжен от смъртта на свой колега“.

От болницата заявиха още, че поради съображения за сигурност са се свързали със служители и пациенти, с които Уилкс може да е имал контакт.

„Piedmont предоставя на тези лица подробна информация за самонаблюдение и ще предложи тестване на COVID-19 на тези, които го поискат“, се казва в съобщението.


„Тази ​​служителка не е работила в зона, където се лекуват потвърдени или предполагаеми пациенти с COVID-19. Нашите мисли и молитви са със семейството на служителката през този труден момент.“

В Джорджия има повече от 1000 потвърдени случаи на коронавирус, според щатския Департамент по обществено здраве.

Към вторник вечер броят на смъртните случаи в щата възлиза на 38.

Според The Atlanta Journal-Constitution смъртта на Уилкс и на друг 48-годишен медицински работник са първите смъртни случаи от вируса сред медицинския персонал в щата.смъртни
сл