Много тиктокъри пуснаха видеозаписи през последните няколко дни, в които се твърди, че ваксината срещу Covid-19 ги ​​е "намагнитизирала".

Медицинската сестра Джоана Овърхолт от Охайо е една от тях. Тя дори направи искането си пред Министерството на здравеопазването и се опита да го докаже, като залепи ключ и фиби на врата си.

„Можете ли да обясните това?“, Попита Джоана, преди демонстрацията да се провали.
 

След като тя прикрепи ключ към гърдите си, той бързо падна, и така и не успя в намерението си да прикрепи някой от предметите към врата си. Това е така, защото човешкото тяло отделя себум и пот, така че кожата е лепкава и предметите могат за кратко да се залепят за нея.

Важно е да се подчертае, че повечето ключове днес не могат да бъдат привлечени с магнит, тъй като те са основно изработени от алуминий.

Известната антиваксерка Шери Тенпен също защити Оверхолт, твърдейки, че "отдавна има подозрение, че има все още неизвестна връзка между ваксините и 5G мрежовите предаватели".

Но екипът на Twitter не позволи твърденията им да останат незабелязани и се шегуват с тях от дни.
„Дами и господа, това е молив от дърво, но ако го държа хлабаво между пръстите си и го преместя нагоре-надолу, изглежда, че е направен от каучук. - Можете ли да ми обясните това?

"Всичко е забавно, докато не осъзнаете, че ваксините могат да магнетизират алуминия."

"Удивително е, че в един момент от живота си тя е била достатъчно умна, за да завърши трудното училище за медицински сестри."

"Д-р Фаучи, можете ли да ми обясните защо имам магнитни свойства след ваксината?"

Превод: БЛИЦ