Получилото широк отзвук дело на Меган Маркъл срещу британска издателска група за накърняване на неприкосновеността и авторските й права се връща в съда във Лондон днес, предаде Франс прес.

Меган, която заедно със съпруга си принц Хари води публична война с някои медии, съди издателите на "Мейл он сънди", "Дейли мейл" и "МейлОнлайн".

Бившата актриса твърди, че издателите от "Асошиейтед нюзпейпърс" са накърнили неприкосновеността на личния й живот и са нарушили правата й за защита на данните и авторските й права, като са публикували откъси от писмо до отчуждения й баща Томас Маркъл, датиращо от август 2018 г.

Съдия Марк Уорби уважи отправеното по-рано искане на Меган за отлагане на процеса. Правният й екип поиска "съкратено съдебно решение", което според закона позволява делото да бъде разрешено без същински съдебен процес.

Ако след двудневното разглеждане на искането съдия Уорби се произнесе в полза на Меган Маркъл, случаят ще приключи без право на обжалване. Ако загуби обаче, вероятно ще трябва да се изправи срещу отчуждения си баща, за да дадат показания.

Уорби се произнесе срещу кралската особа на предварителното изслушване миналата година, зачерквайки елементи от иска.

Меган Маркъл твърди, че репортерите са действали "нечестно и недобросъвестно" и "умишлено са разровили и разпалили конфликт" между нея и баща й. Според херцогинята на Съсекс те имат "очевиден дневен ред за публикуване на натрапчиви или обидни истории", които "имат за цел да я изобразят във фалшива и нанасяща вреда светлина".

"Асошиейтед нюзпейпърс" на свой ред твърдят, че Меган Маркъл е искала да използва въпросното писмо "като част от медийна стратегия", както й че е разкрила подробности около него на авторите на биографичната книга "Да намериш свободата", за да представят нейната версия за събитията в по-благоприятна светлина.

Меган Маркъл и принц Хари отричат, че имат участие в публикуването на книгата.

Херцозите на Съсекс понастоящем живеят със сина си Арчи в САЩ, където учредиха благотворителна фондация.

Адвокатите на Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, поискаха от съда да се произнесе без процес в нейна полза за накърняване на неприкосновеността на личния й живот по делото, което тя води срещу таблоид, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Аргументът на адвокатите е, че издателят няма перспективи да спечели.