До неотдавна групата беше яростен борец срещу онлайн музиката
Известната група „Металика” разглежда възможността да пусне своя следващ албум в интернет. Това е заявил барабанистът Ларс Улрих в интервю пред списание „Ролинг Стоун”, съобщава TechNews.bg. Той е разказал, че след излизането на албума "Death Magnetic" през 2008г. групата вече няма задължения към звукозаписната компания Warner Bros и засега не смята да сключва нов договор.

Между другото, от „Металика”изобщо не бързат да влязат отново в студиото. По думите на Улрих, те още не могат да се разтоварят емоционално и физически от записа но албума "Death Magnetic". Все още продължава турнето в негова подкрепа в Щатите.

Трябва да се отбележи, че преди време „Металика”беше известна като яростен борец срещу нелегалното разпространение на музика чрез интернет. В първите години на 21 век след съдебен иск на групата беше закрита интернет услугата за свободен обмен на музикални файлове Napster. Впрочем, през 2008 г., когато "Death Magnetic" попадна в интернет, Ларс Улрих заяви, че е доволен, чeтова е станало само 10 дни преди официалния дебют на албума. /БЛИЦ