Класическият анимационен филм на Дисни, "Снежанка", беше критикуван от #MeToo след думите на американската актриса Кристен Бел, която нарече анимацията лош пример за момичетата. Актрисата, която озвучи Анна в анимационния филм "Студено сърце", вярва, че историята вдъхновява мъжете да целуват момичета без тяхното съгласие, пише The Times.Бел е майка на петгодишния Линкълн и тригодишната Делта. 38-годишната актриса каза, че обича да им чете детски разкази преди лягане. Според нея, всеки път след четене на "Снежанка" тя обсъжда с децата странностите в сюжета. По-специално, Бел се възмущава, че принцът целува спящо момиче.

"Струва ли ви се странно, че принцът я целува без разрешение? Не можете да целувате някого, докато този човек спи," мисли Кристен Бел.

Освен това, според Кристен Бел, тази приказка може да вдъхнови децата да говорят с непознати. Затова тя разказва на дъщерите си за неправилното поведение на героинята в историята на "Дисни".

Спомнете си, анимацията "Снежанка и седемте джуджета", базирана на приказката на братята Грим, е издадена от Уолт Дисни през 1937 г. Той стана първият анимационен филм в историята на киното и спечели признанието на много поколения зрители по целия свят.

Превод: БЛИЦ