Британските медии публикуваха видео, на което се вижда студент, който смята, че е уредил среща и полов акт с 14-годишно момиче, молейки ловците на педофили да го пуснат.

Минеш Пател се изправил срещу тайната група „Пазителите на Севера“ и дори предложил да работи безплатно за тях в странен опит да ги убеди да го освободят.

27-годишният Пател започнал да пише текстови съобщения в WhatsApp с непълнолетно момиче. Малко след това той беше арестуван и пред съдо в Нюкасъл се призна за виновен в опит да подтикне дете към сексуална активност.

Той беше осъден на 28 месеца затвор, ще бъде подчинен на закона за предотвратяване на сексуални престъпления в продължение на десет години и ще бъде включен в списъка на сексуалните нарушители.

Пател трябваше да се срещне с някого, за когото вярвал, че е дете в метростанция Гейтсхед, но вместо това бил посрещнат от ловци на педофили. Групата записала реакцията на Пател, който неколкократно казва „моля сър“, подчертавайки, че той има „добро минало“ в родната си Индия и като студент е „нов“ в тази страна.

Един от „ловците“ му казва, че обучението му ще бъде прекъснато и няма право да учи криминология, след което Пател след това пак ги моли и им казва, че „ще работи за тях безплатно“.
Прокурорът Том Мичъл заяви, че Кей Бел е част от групата и е създал фалшив профил, наречен Лори, твърдейки, че е 14-годишно момиче.

Подсъдимият се свързал с нея чрез уебсайта Meet 4 U. Малко след това той й изпратил съобщение по WhatsApp, последвано от заявка за снимка. Той говорил с нея за целувки и секс. Няколко дни по-късно той я поканил да се срещнат и я попитал дали иска секс, като й казал, че сексът е полезен за нейното здраве.

Първо Пател отрече в съда, че е поискал да се срещне с момичето за секс, за да признае по-късно: „Съжалявам, няма да повторя това, пуснете ме“. Съдията Робърт Адамс обаче го осъди на 28 месеца затвор. 

Превод: БЛИЦ