Осъденият убиец Алекс Мърдо получи още една присъда в понеделник, този път във федералния съд на САЩ, където съдия го осъди на 40 години, след като се призна за виновен в редица финансови престъпления, включително близо две дузини обвинения в заговор, измама и пране на пари, предава Си Ен Ен.

Федералната присъда – която значително надхвърля препоръката на прокурорите и постановява Мърдоу да плати повече от 8,7 милиона долара компенсации на жертвите си – ще тече едновременно с 27-те години, които той вече излежава след признаването си за виновен в щатския съд за подобно неправомерно поведение.

И двата случая произтичат от безброй схеми, за които прокурорите твърдят, че вече лишеният от адвокатски права адвокат е измамил клиентите си и адвокатската си кантора с милиони долари.

Тези присъди са в допълнение към двете последователни доживотни присъди без право на замяна, които 55-годишният Мърдоу получи преди година за убийствата на съпругата си Маги и 22-годишния син Пол – убийствата, които държавните прокурори определят като отчаян опит за отвличане на вниманието и опит за забавяне на разследванията на неговите финансови престъпления.

Докато Мърдо настоява, че е невинен за убийствата, той призна измама и го направи отново в понеделник, като каза, че вярва, че „някои от нещата, които направих“ се дължат на пристрастяване към опиати. Все пак той призна: „Трябваше да се досетя“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук