Тази снимка успя да обиколи много сайтове на другия ден, и предизвиква изненада за техните потребители. Тя показва тюлен със странен "хобот", излизащ от носа му. Много от хората в мрежата сметнаха, че  това е някакъв мутант, мимикриращо като тюлен чудовище или някакъв извънземен организъм. Въпреки това, истината се оказа съвсем проста, макар и не съвсем обикновена. Експерти хвърлиха светлина върху истината.

Американските зоолози, изучаващи редки хавайски тюлени-монаси, за пръв път в 40-годишната си практика видяха змиорка се заклещила в носа на тюлена! Разбира се, ситуацията е много неприятна, но учените незабавно дойдоха в помощ на тюлена. Последният, както се съобщава, не страдал особено, но за съжаление змиорката не оцеляла  при операцията. Тогава тюленът  бил освободен обратно в дивата природа и той вече се чувства страхотно.

Според теорията на зоолозите злополучният тюлен ловувал под водата и, както обикновено, започнал да копае дъното в търсене на храна. В някакъв момент животното попаднало на змиорка, мирно заровена в тинята. Изплашена, рибата се втурнала в първия достъпен подслон, т.е. в ноздрите на своя убиец. 

Превод: БЛИЦ