Принц Хари отмени планираното си пътуване до Амстердам следващата седмица, докато чакането за раждането на детето му продължава.

Хари изненада кралските фенове тази седмица, когато обяви, че ще се насочи към Холандия на 8 и 9 май, въпреки че раждането на първото му дете предстои.
Но днес той отмени първия ден на пътуването, но ясно посочи, че все още планира да отиде в Хага на втория ден, пише "Дейли мейл".

Пътуването на Хари идва в момент, когато Великобритания и светът очакват новините за първата му рожба с Меган Маркъл. 

Смята се, че отлагането на пътуването не е свързано с наближаващото раждане, но ще му позволи повече време с бебето, ако той или тя се роди в същото време. 

„Благодарение на логистичното планиране на пътуващата преса за покриване на посещенията и ангажиментите на Кралското семейство, ние взехме решение да отложим посещението на херцога на Съсекс в Амстердам в сряда, 8 май 2019 година, обяви говорител на херцога.

"Херцогът ще пътува до Хага в четвъртък, 9 май, за да стартира игрите Invictus в Хага 2020, както е планирано."

М
ного рядко е за кралска особа да анулира предварително планирано участие в събитие толкова близо до датата. 

По-рано днес колата на кралицата, която пристигаше в замъка Уиндзор, предизвика фалшива тревога, че бебето на Хари и Меган е родено.

Мотористът Тамоор Али, на 37 г., забелязал автомобил Бентли с розови одеяла в прозореца, придружен от полицейски кортеж. По-късно се оказа, че в колата е била кралицата, за да представи службата на Кралския орден на Виктория в параклиса „Св. Георги“ пред 1200 души. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!