Неизвестен купувач в САЩ закупи един от най-големите призрачни градове Ийгъл Маунтин. Със своите редици от пансионирани къщи, изравнени планински склонове и бетонни руини, мястото привлича режисьори от цял ​​Холивуд. 

Именно в такава зловеща обстановка сега се намира Ийгъл Маунтин, някогашно оживено място в окръг Ривърсайд, Калифорния, уточнява Glasnews.bg.

Любимото място за холивудски режисьори, които искат да обогатят филмите си, беше купено на 17 април от таен купувач за 22,6 милиона долара, пише Daily Star. Изданието отбелязва, че все още не е известно с каква цел е придобит този град.

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!
 

В продължение на четири десетилетия след края на Втората световна война Ийгъл Маунтин беше процъфтяващ град с железни мини, извличащ милиони тонове руда от хълмовете си. 

Градът имал около 4000 жители, съставени от работници на Kaiser Steel и техните семейства.

Градът имал около 4000 жители, съставени от работници на Kaiser Steel и техните семейства. Снимка: Daily Star

Въпреки това през 1983 г. мината е затворена за постоянно поради спад в производството на стомана, а с това и жителите са изгонени.

Отбелязва се, че регионалното основно училище "Орлова планина" все още съществува и в него има около две дузини ученици от детска градина до осми клас.

След поредица от планове, които не се осъществиха, включително превръщането на земята в център за рециклиране, голяма част от града остана безплодна.

Жителите са изселени през 1983 г. Снимка: Daily Star

Зловещата пустош е популярно място за снимане на холивудски режисьори, включително трилъра Tenet на Кристофър Нолан и класиката на Роб Райнър от 80-те години Stand By Me.

Мистериозният купувач Ecology Mountain Holdings е закупил имота, според документ на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Мотивите му остават строго пазена тайна.

Режисьорите бяха бесни, че любимото им място вече няма да се използва за холивудски блокбъстъри.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук