Юлия Скрипал, която в началото на месец март бе отровена заедно с баща си с неизвестно химическо вещество и намираща се, по данни на Лондон, в тежко състояние в болница, е влизала в социалната мрежа "ВКонтакте" броени дни след инцидента. Според информацията, разпространена от британската страна, бившия офицер от ГРУ и дъщеря му са открити в безпомощно състояние на 4 март.
За последно Юлия е влизала в профила си в 8:35 часа на 7 март.  


 
Не е възможно да се каже със сигурност дали Юлия лично е отваряла профила си. Възможно е някой друг да е използвал таблета или смартфона на младата жена и да е влязъл във "ВК".  Не е изключено и профилът й да е бил подложен на хакерска атака.
 
От друга страна, информацията за състоянието на 33-годишната жена и баща й е много оскъдна. Властите във Великобритания не допуснаха служители от руското консулство до пострадалите, не им даваха възможност и да контактуват с лекарите, които се грижат за отровеното семейство. Роднините на Скрипал също не бяха допуснати до пострадалите си близки.

Миналата седмица The Times съобщи, че след инцидента Юлия е изпаднала в кома, но броени дни по-късно се е събудила, след което пак е заспала. Вчера медиите на Острова съобщиха, че състоянието на младата жена бързо се подобрява. Тя е излязла от комата, храни се и може да разговаря. Състоянието на баща й обаче, който все още е в кома, остава критично.

Бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му бяха намерени в безпомощно състояние на 4 март в английския град Солсбъри. Според британските спецслужби те са били подложени на въздействие на нервно-паралитичен газ. Лондон обвини Москва, че стои зад покушението. Между двете страни се разрази дипломатически скандал, в който бяха въвлечени над 20 държави.  

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ