Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Фейсбук, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". В характерния за него патетичен стил той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията", уточнява БГНЕС.

Коментарът му със сигурност е предизвикан от новината, която разкрива, че той е "женен за българка".

БЛИЦ припомня, че в четвъртък стана ясно, че най-заклетият противник на всичко българско в РС Македония Християн Мицкоски е женен за… българка.

Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение. Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище „Димитър Благоев“.

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин „ще направи дипломатически скандал в световен мащаб“. Сега обаче не е известно какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка.

---

От БГНЕС уточняват: "Тъй като коментарът на Мицкоски свършва иронично с някакви намеци за "братски и приятелски отношения" ще кажем следното: В Агенцията стоят далеч, както от българските, така и от македонските политици. Основно правило на независимата журналистика. А това означава – чиста информация, без тълкуване и интерпретации.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!