В индийския град Делхи беше арестуван 37-годишен бизнесмен, който отровил жена си и нейни роднини по метода на Саддам Хюсеин. По този начин той искал да отмъсти за осуетеното прераждане на баща си, според The ​​Indian Express.Полицията се заинтересува от отровителя след жалба от 62-годишния хомеопат Девендра Мохан Шарма, чиято съпруга и една от дъщерите му са починали, а другата дъщеря е в кома от февруари. Той вярвал, че са отровени от съпруга на оцелялата им дъщеря - търговеца на недвижими имоти Варун Арора. За това, казва той, Арора приготвил риба, напоена с талий. С него е нахранил близките на Шарма, но сам не  е ял и не е дал на децата си.

Талий наистина е намерен в кръвта на Шарма и дъщеря му, както и в тялото на починалата му съпруга. След това къщата на Арора била претърсена. При разглеждане на иззетия лаптоп се оказало, че предприемачът търси информация за талий в интернет. Освен това той прочел много за това как иракският диктатор Саддам Хюсеин използвал това вещество, за да елиминира съперниците си.

Талий бил закупен от онлайн аптека. Според фармацевта Арора твърдял, че го използва като съставка в хомеопатично лекарство за коронавирус.

След ареста си Арора признал, че искал да отмъсти на жена си, която направила аборт поради усложнения по време на бременност. Арора вярвал, че нероденото дете ще е превъплъщение на покойния му баща и възразявал срещу прекъсването на бременността, но съпругата му била подкрепена от родителите и сестра си. Оттогава той затаил злоба срещу тях.

Превод: БЛИЦ