Група мъже докара до фатално състояние жител на руския град Кемерево след като той отишъл на гости на своята приятелка. На кадрите от камерата за видеонаблюдение се вижда как няколко души преследват мъжа на улицата, след което се стреля и той пада на земята.
Според приятелите на жертвата, конфликтът избухва заради момичето. Миньорът се прибрал по-рано от работа и решил да направи изненада на своята любима. Неочакваното появяване на мъжа, обаче, явно не влизало в плановете на девойката, при която в този момент на гости били няколко познати.  

Когато миньорът позвънил на вратата, никой не отворил, а мъжки глас го посъветвал да си тръгне.  След това жителят на Кемерево предложил на опонента си да излязат и да поговорят. Както съобщават руските издания, любовникът на момичето заявил на миньора да изчезва от мястото, защото отношенията с дамата са приключили за него.  

Впоследствие група от мъже излязла на улицата и започнала да преследва миньора. Един от нападателите стрелял в лицето му с травматично оръжие и сега пострадалият се намира в реанимация в кома. 

Превод и редакция: БЛИЦ