46-годишен мексиканец призна за убийството на младата си жена. Рик Франциско Робледо разказа на полицаите, че е убил любимата си в състояние на наркотично опиянение, пише в. "Дейли Стар". 

Фаталният скандал избухнал, след като жената направила забележка на мъжа си, заради любовта му към алкохола. 

Кметът на столицата Мексико заяви, че прокурорите ще искат максималното наказание за убийството на Ескамила Варгас. Престъпникът вече е арестуван - мрежата се появи видео, в което обвиняемият, целият облян в кръв, разказва какво точно се е случило в тяхното жилище.  


"Псувахме се, бихме се. Тя крещеше, че иска да ме убие. Аз ѝ казах да го направи - да ме заколи. Бяхме в кухнята, тя взе нож, и аз взех. Тя ме бодна с острието. Взех ѝ ножа и сам я заклах. Не исках някой да научи за това, затова я разчлених", разказва Рик. 

Мъжът признава още, че след като заклал жена си, с помощта на същия кухненски нож, той нарязал тялото ѝ. Убиецът избол очите на жената, извадил червата и другите ѝ органи. 

Част от останките ѝ мъжът изхвърлил в канализацията, пояснявайки, че го било срам от престъплението и е искал да го прикрие. 

Съобщава се още, че няколко месеца преди трагедията момичето е подавало жалби в полицията за домашно насилие, но малко по-късно ги била оттеглила. 

Правозащитните организации в Мексико биха тревога, че през 2018 година в страната всеки ден средно по 10 жени са загивали от насилствена смърт. 

В 40% от случаите убийците са партньорите на момичетата. И дори в тази обстановка трагичната история на Ескамила Варгас хвърли обществото в ужас. 

След като в местните медии бяха разпространени ужасяващите снимки на разчленения труп на жертвата, хиляди излязоха по улиците да протестират.