Кориса Маккалистър от Стюбенвил, щата Охайо, е работила в местно католическо училище само няколко месеца. Но въпреки кратката си кариера, преподавателката по испански била хваната да прави секс със свой ученик, съобщава "Мирър".

21-годишната Кориса Маккалистър е завършила университета "Сейнт Франциск" в Лорето, САЩ, в средата на 2020 г. Впоследствие тя си намерила работа като учител по испански в Централната католическа гимназия в Стюбенвил.

Заедно с това момичето получило задълженията на помощник-треньор по лека атлетика, като скоро от управата на учебното заведение съжалили за решението си.

На 23 април учителката била арестувана и обвинена в два случая на сексуално насилие, след като майката на предполагаемата жертва съобщила за инцидента на училищната администрация.Според разследването, на 30 март 2021 г. Кориса придружила свой 15-годишен ученик на състезание по лека атлетика. На връщане момичето спряло на паркинг в село Кадис и правило секс с тийнейджъра.В момента преподавателката е освободена от задълженията си, докато се установят всички подробности за инцидента. Но съдейки по всичко, тя няма да може да се върне на поста, информира изданието. Местният епископ е подкрепил семейството на ученика."Дълбоко съм натъжен от новината за обвиненията. Отправям молитвите си за изцеление за жертвата и семейството му, както и за цялата общност на католическата централна гимназия в Стюбенвил", казал е епископ Джефри Монфортън

Превод и редакция: БЛИЦ