В Австралия бивш ученик на престижен интернат съди учителка, която го е съблазнила, когато е бил на 13 години. Според Daily Mail ищецът иска от нея един милион австралийски долара.

В материалите на съда се казва, че тийнейджърът от отдалечен град е постъпил в училището в град Тувумба и първоначално е онемял от размера на образователната институция и строгия набор от правила. Учителката, която по това време е била на около 25 години, се е наела да му помогне. Учителката прекарвала часове с младежа в празна класна стая, помагала му в уроците и след това започнала да го вика до колата и дома си.

Адвокатът на ищеца Брайън Дули казва, че връзката им започнала с прегръдки и целувки, по-късно те започнали да се занимават с орален и вагинален секс.

Родителите на момчето започнали да подозират, че нещо не е наред, когато забелязали, че учителката докосва сина им всеки път на всички спортни събития. Веднъж тя поискала посещение при детето. Желанието на учителката изглеждало странно за майката, но тя се съгласила, тъй като се радвала, че на момчето се обръща внимание. Когато учителката пристигнала, тя, според родителите на ищеца, „била облечена като тийнейджърка“, а на следващата сутрин майка им ги намерила по пижами в едно легло. След това учителката се облякла и си тръгнала.

Бащата на момчето твърди, че последната капка били любовните писма на учителката, които открили у тийнейджъра. В писмата тя пише, че цял ден мисли за него и цитира редове от песните на Savage Garden и Селин Дион.

Родителите занесли писмата в училището, а учителката била отстранена от работа с децата, след което връзката й с момчето приключила.

Изслушванията по делото продължават.

Превод: БЛИЦ